Kiusaukset Vol 2

Muutama päivä sitten kirjoitin laihdutusblogiini rauhasta. Että mistä ihminen löytää rauhan maailman kohinan keskellä. Vaihtoehtoja on runsaasti. Joillekin rauha tulee vain hiljaa olemisesta. Raamatussa rauha tarkoittaa ystävyyttä ja hyviä välejä Jumalan kanssa.
Rauhan aika on silloin, kun ei ole sotaa ja sen voi kokea. Rauha myös koetaan mielen tyyneytenä. Rauhassa on ylipäätään jotain suojaavaa ja tavoiteltavaa. Siksi sen etsintä on nykyajassa lähes vimmattua. Jumalan rauhan tarkoitus on varjella ihmistä.

Voiko rauha olla jotain muuta kuin kokemusta ja tunnetta? Rauha ihmisellä on olemassa Jeesuksen ansiosta, ei sen mukaan mitä on kokenut tai tuntee. Synti on poissa ja tuli rauha. Rauhaa ei siis kannata sekoittaa tunne-elämään. Rauha on seuraus jostain. Rauha ei tule kokemuksista vaan Jeesuksen ansiosta.

Kiusauksissa ei saa kiintyä oppiin, vaan opettajaan. Uskovan opettaja on Jeesus ja hänen elämänsä. Pyhä Henki myös ohjaa ja opettaa pysymään oikealla tiellä. Kiusauksesta ei kannata ahdistua, se ei ole synti, se on vain halua tehdä jotain. Kirjoitin ruokablogiini myös kiusauksista. Jos jatkuvasti antaa periksi kaikelle mitä tekee mieli syödä, ja tekeehän sitä, koko ajan kaikenlaista herkkua, ei koskaan laihdu. Tahto on sellainen joka antaa periksi ja tekee.

Meidät on kutsuttu rakastamaan muita ihmisiä, ei vaatimaan oikeudenmukaisuutta itsellemme. Lähimmäisen rakastamisessa Jumalan valtakunta tulee näkyväksi. Anteeksianto johtaa Jumalan valtakuntaan, anteeksiantamattomuus tuhoaa. Anteeksianto on siunaus. Hengellisistä kiusauksiasta ihminen ei selviä ilman Jumalaa ja hänen Pyhää Hnekeään. Ei ole ihme että jumalattomassa maailmassa ei ole rauhaa, on paljon pahaa oloa ja ahdistusta. Kun sattuu ja loukkaantuu, haluaa heittää tikarin takaisin, että toiseenkin sattuu. Tai sitten vetäytyy suojaavan kuoren alle. On vain suojattava itseään. Jotkut ihmiset eivät tiedä, mitä on elää ilman ahdistusta. Toiset ovat aina raikkaita ja iloisia. Kun tulee vaikeuksia, syyttää Jumalaa.

Kun antaa anteeksi, haavat paranevat hitaasti, mutta varmasti. Anteeksianto on tahdon asia. On kiusaus olla antamatta anteeksi. Suojata itseään kaikin keinoin samalla tuhoten sisintään katkeruudella. Rauha Jumalan kanssa pakottaa anteeksiantoon ja on ainoa oikea tie. Ihminen itse on usein voimaton. Valitako rauha tunnekokemuksena vai pysyvänä olotilana? Antaako kiusauksen muuttua tahdoksi vai meneekö se tuulen lailla, joka puhaltaa minne puhaltaa? Rauha on siinä pohjoistuulen henkäyksessä, joka puhaltaa ohitse, sekoittaa hiukset ja ravistaa lehdet puista. Ne kasvavat uudelleen ensi keväänä. Talvi on vain vaihe. Ei tarvitse rauhattomana pelätä sitä, ettei kevät tulekaan. Tuleehan se, joka vuosi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Siunauksia syvyydestä

Puhuuko Jumala minulle?

auringon, tuulen, myrskyn, helteen ja tummien pilvien päivät